Oproep Veilig Verkeer Terwolde

 logo N792

Werkgroep Veilig Verkeer Terwolde zet zich in voor een veiligere N-792

OPROEP: MELD (bijna) INCIDENTEN

De werkgroep die zich bezig houdt met het veiliger maken van de N-792 (Twelloseweg/Dorpsstraat/S.Schotanusstraat) is actief op diverse gebieden; gesprekken met Gemeente, Provincie en wijkagent, maar ook het uitdelen van kliko-stickers aan aanwonenden en acties voorbereiden met o.a. de school.

Het is tegenwoordig zo dat er bij kleinere ongevallen (alleen blikschade e.d.) geen politie meer komt en er vaak dus niets wordt geregistreerd. Dat geldt ook voor bijna-ongevallen of andere hachelijke situaties. Onder andere de Provincie (wegbeheerder) gebruikt geregistreerde incidenten om te bepalen of er maatregelen aan de weg dienen te worden genomen. Uit verhalen weten wij dat veel dorpsgenoten dagelijks/wekelijks in gevaarlijke situaties terecht komen, of zien dat dat anderen overkomt: mensen die van de fiets worden gereden, vallende kinderen, bizarre uitwijkmanoeuvres en dergelijke. Ook zijn er regelmatig spiegel-aanrijdingen op de wegversmalling.

Wij willen een ieder vragen die in de maanden april, mei en juni dit soort situaties meemaakt of ziet, die te melden op het e-mailadres van de werkgroep Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Wij zullen deze incidentenlijst (zonder naam en toenaam) gebruiken in onze overleggen met de Gemeente en Provincie. We rekenen op u!

Alvast hartelijk dank.

© 2020 Dorpsbelangen Terwolde. All Rights Reserved.