Werkgroep Veilig Verkeer Terwolde

 logo N792

Werkgroep Veilig Verkeer Terwolde zet zich in voor een veiligere N-792

Terwolde – Een aantal bewoners van Terwolde heeft een werkgroep gevormd met als doel de verkeersveiligheid te vergroten binnen het dorp. De focus ligt hierbij op verkeers- en veiligheidsproblematiek van de N-792 met betrekking tot het gedeelte binnen de bebouwde kom van Terwolde; plaatselijk bekend als Twelloseweg, Dorpsstraat en S. Schotanusstraat. Het voornaamste doel is het verlagen van de snelheid, het aantal verkeersbewegingen en het zware verkeer.

Op 27 september 2018 organiseerde de Gemeente Voorst een drukbezochte verkeersavond in Terwolde. Uit de discussie bleek dat de veiligheid op de doorgaande Provinciale weg N-792 (Twelloseweg/Dorpsstraat/S.Schotanusstraat) in het dorp verreweg als grootste verkeers- en veiligheidsprobleem wordt ervaren. Naar aanleiding van deze avond heeft een aantal dorpsbewoners de werkgroep opgericht om deze problematiek onder de aandacht van de Gemeente Voorst en Provincie Gelderland te brengen, te houden, en om aan te dringen op maatregelen om de weg veiliger te maken. Een eerste gesprek met de gemeente Voorst heeft reeds plaatsgevonden en 16 januari 2019 volgt een gezamenlijk gesprek met gemeente en provincie.

 

De werkgroep streeft er naar de verkeersveiligheid in Terwolde te verbeteren door:

  • Verlagen van de maximum snelheid van 50 km/u naar 30 km/u;
  • Verminderen van het aantal verkeersbewegingen door het terugdringen van sluipverkeer;
  • Beperken van, of (tijdsstip-gebonden) verbod op, doorgaand (zwaar) vrachtverkeer;
  • Gedragsbeïnvloeding d.m.v. acties gericht op bijvoorbeeld lokaal (agrarisch) verkeer en registratie van (bijna-)ongelukken;
  • Stimuleren van regelmatige (snelheids)handhaving door politie;
  • Waar nodig bevorderen van infrastructurele maatregelen zoals bebording, belijning en mogelijk obstakels.

De bovenstaande maatregelen zullen bovendien geluidsoverlast en uitstoot van schadelijke uitlaatgassen en fijnstof flink reduceren.

De werkgroep bestaat uit de volgende leden: Bernke Papenburg (contactpersoon), Martijn van der Kooij, Jan Gert Hamberg, Karina Spilker, André Karper en Ruud Schimmel en is te bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., ook voor het doorgeven van gevaarlijke voorvallen op het aangegeven wegdeel.

© 2020 Dorpsbelangen Terwolde. All Rights Reserved.