Theater Terwolde

THEATER TERWOLDE

op Open Monumentendag 13 september 2015 

Tijdens het Open Monumentenweekend, op zondagmiddag 13 september, organiseren wij het locatietheater in het oude centrum van het dorp. In zo’n 10 huizen of tuinen wordt dan doorlopend theater en muziek gemaakt. TheaterTerwolde vertelt het verhaal van het leven in het dorp. Theatergezelschap Prins te Paard laat die middag Cornelis op zijn IJsselschip in Terwolde rondvaren om de laatste verhalen op te halen, te laten zien. Voor de toegang vragen we vrije giften in ruil voor de theater-entreebutton.

TT Paard CornelisNa het succes van vorig jaar is het oude centrum van het dorp rond de kerk op 13 september vanaf 13 uur, weer het decor van TheaterTerwolde. Op zo’n 10 historische locaties vinden korte theatervoorstellingen plaats of wordt er muziek gemaakt. De voorstellingen worden verzorgd door artiesten met een band met het dorp, professionals en amateurs. De optredens spelen in op de locatie of vertellen het verhaal van de plek. Samen laten ze de geschiedenis van Terwolde tot de verbeelding spreken.

Tijdens TheaterTerwolde zeilt Cornelis rond. Het is een solar aangedreven IJsselschip. Cornelis verzamelt als een dorpsjutter de laatste verhalen van de locatie waar het theater plaatsheeft. Het is een productie van theatergezelschap Prins te Paard dat aan het IJsselmeer is gevestigd en alle verhalen van langs de IJssel kent.

Theatermakers spelen in op de veelzijdige geschiedenis van Terwolde, bewoners vertellen hun verhaal. De theaterlocaties dateren van ver vóór tot rond 1950. De meeste zijn Rijksmonument of gemeentelijk monument. De sociale woningbouw aan de Molenweg (van de sloophamer gered) is het jongste monument, N.H.Kerk het oudste.

Brasserie Kriebelz aan de Dorpsstraat serveert na afloop van de voorstellingen, vanaf 17 uur, het Theatermenu met streekproducten.

Om de organisatie mogelijk te maken zijn er landelijke en regionale fondsen benaderd en zijn lokale ondernemers bereid gevonden te sponsoren. Van het publiek worden vrije giften gevraagd in ruil voor de theater-entreebutton. In Terwolde zelf wordt in de loop van juni alvast de theaterbutton tegen een geringe donatie aan de man gebracht. Dat gebeurt door vrijwilligers namens Dorpsbelangen. De buttons zijn ook op 13 september vanaf 12 uur te verkrijgen bij de kerk. Steun theaterTerwolde met € 5 per persoon.

Alle informatie over ons theaterprogramma staat op www.theaterterwolde.nl en nadere informatie is te verkrijgen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . De organisatie is in handen van Lies Holstein en Anneke Karels.

U kunt ons ook over TheaterTerwolde aanspreken op zaterdag 4 juli 2015 tijdens de Zomermarkt van Kermis Terwolde.

© 2020 Dorpsbelangen Terwolde. All Rights Reserved.