Fleurig Terwolde van start

Op zaterdag 30 november is de werkgroep “Fleurig Terwolde” van start gegaan met het verzorgen van de nieuwe plantenbakken die Terwolde sinds kort rijk is. De plantenbakken, bedoeld om Terwolde wat meer kleur te geven, zijn nu voorzien van violen voor de winter periode.

De plantenbakken, geleverd door Schoneveld Breeding in Twello, werden in september neergezet tijdens het kermisweekend in september in het kader van het thema “Flowerpower”. Een logische gedachtestap was om deze mooie plantenbakken voor Terwolde te behouden. Op initiatief van Peter van de Pol van Schoneveld Breeding en de Vereniging Dorpsbelangen Terwolde werden plannen gemaakt om de plantenbakken in de komende jaren te voorzien van planten ter opfleuring van het dorp. De bakken zijn op 6 plaatsen in Terwolde neergezet namelijk bij de NH kerk, op de hoek Everwijnstraat en de Molenweg, bij het Medisch centrum, bij de ingang van het dorp aan de Vaassenseweg, bij de ingang van het dorp tegenover de Molen en aan de Twelloseweg vlak voor de kruising met de Dorpsstraat en de Deventerweg.

Het was daarna niet moeilijk enkele vrijwilligers te krijgen die 3 maal per jaar de plantenbakken voorzien van nieuwe en seizoensgebonden planten. De planten voor het voorjaar/zomer en voor de zomer/herfst periode worden gratis geleverd door de firma Schoneveld, welke tevens zorgt voor de bemestingsadviezen. De planten voor de winterperiode zijn dit jaar keer beschikbaar gesteld door bloemkwekerij Jan Hartink aan de Dijkhofstraat in Twello.

Voor de verzorging van de planten, met name in de drogere periodes, zijn buurtbewoners bereid gevonden de bakken regelmatig van water te voorzien en, indien nodig, wat onkruid weg te halen. De plantenbak wordt op deze manier eigenlijk geadopteerd door de omwonenden waardoor enige sociale controle ook vanzelf plaatsvindt.. Zo hoopt de werkgroep Terwolde het jaar rond in de bloemetjes te zetten.

Er zijn nog een paar plantenbakken DSCN0600over: mocht u met uw buurt een mooie plaats weten voor een plantenbak en wilt u deze ook verzorgen dan kunt u zich opgeven bij de Vereniging Dorpsbelangen Terwolde via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

FOTO

Bij de foto: “De werkgroep “Fleurig Terwolde” vlnr:Albert Veldhuis, Teun Veldhuis, Henk Wassink, Alfred Groters, Henk Panhuis, Dick van Oorspronk, Ria Hiddink, Louis Mölder, Jan van de Pol (vervanger van Peter van de Pol)

Voor de overige foto's gaat nu naar het fotoboek (Links in het menu)

 

© 2020 Dorpsbelangen Terwolde. All Rights Reserved.