Terwolds volkslied

Terwolde heeft een nieuw volkslied.
 
In de aanloop naar het feestjaar 2010 hebben Evert Kluin en Anny Berenschot samen een duo-kluinnieuw Terwolds volkslied gemaakt. De eerste presentatie hiervan was op 26 november 2008 tijdens het overleg van de Stichting 1050 jaar Terwolde en de vertegenwoordigers van alle verenigingen in Terwolde. Toen was iedereen al erg onder de indruk en werd dit lied unaniem als Terwolds volkslied gekozen.
 
Tijdens de algemene ledenvergadering van de Vereniging Dorpsbelangen Terwolde op 30 maart 2009 werd dit lied wederom gepresenteerd. Het spreekwoordelijke “je kon een speld horen vallen” was hier wel heel letterlijk van toepassing.
 
De komende maanden wordt dit lied in een studio op CD gezet. In de tweede helft van dit jaar zal die CD aan zoveel mogelijk bewoners van Terwolde verkocht worden. De CD zal ook afgeleverd worden bij de zangkoren, de muziekvereniging en de school, zodat uiteindelijk bij de start van het feestjaar 2010 zoveel mogelijk Terwoldenaren dit lied kunnen meezingen. Uiteindelijk zal de muziek en de tekst ook op de site van 1050 jaar Terwolde te vinden zijn.
 
Evert en Anny hebben de melodie van een Iers lied. Zij hebben na overleg met de componist de muziek van dit lied vrij mogen gebruiken.
 
Evert en Anny, namens Terwolde, bedankt voor ons nieuwe volkslied.
 
 
Gerard Leenders
(voorz. Stichting 1050 jaar Terwolde)

 

© 2020 Dorpsbelangen Terwolde. All Rights Reserved.