facebook 2Nieuws uit ons dorp Terwolde!

matanze festival 16 september

 

Molenfestival op Landgoed Matanze

Eind 2017 zal de Terwoldse molen 'De Ooievaar' weer in zijn volle glorie zijn hersteld. Om een molen blijvend te onderhouden is er natuurlijk geld nodig. Voor dit doel organiseren wij op 16 september aanstaande een cultureel festival op Landgoed De Matanze in Terwolde. U kunt op deze dag de tuinen van het landgoed bezichtigen, maar ook genieten van tal van kleine theatervoorstellingen op het landgoed. Via deze pagina zullen wij u blijven informeren over de diverse voorstellingen en activiteiten op deze dag. 

 

 

 

 

 

 

 Burendag zaterdag 23 september 2017

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2017 vieren we Burendag op 23 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Vanaf 13 juni 2017 kunnen de nieuwe activiteiten weer worden aangemeld en kan er financiele bijdrage voor de activiteit worden aangevraagd.

Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Kom ook in beweging en maak jou straat/buurt gezelliger in Terwolde.Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag willen wij mensen dichter bij elkaar brengen. Daarom is het mogelijk als buurt een aanvraag tot € 400,= in te dienen bij het Oranje Fonds om jullie Burendagplan te kunnen uitvoeren.  Iedereen die voor 1 september een activiteit aanmeldt ontvangt een Burendag feestpakket (zolang de voorraad strekt).

Wil je meer informatie of weet je niet precies hoe je dit aan moet pakken neem dan gerust contact op met ons dorpscontactpersoon via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Terwolds oktoberfest 24 september

oktoberfeest Terwolde

 

Ook dit jaar wordt het Terwolds Oktoberfest georganiseerd! Voor de tweede keer proberen De Graapendaelers er een fantastische dag van te maken, samen met andere bevriende orkesten. Tussen de orkesten door wordt leuke oktoberfestmuziek gedraaid.

 

 

 

Mantelzorgdag 10 november 2017

mantelzorg

Op 10 oktober is het de dag van de mantelzorg. Dit jaar organiseerd ons dorpscontactpersoon uit Terwolde dit in samenwerking met Stichting Tamara die de kosten van de ontbijtjes op zich neemt zoals ook voorgaande jaren het geval was. De dorpscontactpersonen uit de Gemeente Voorst zullen dit jaar onderling gaan samenwerken om zo meer inzicht te krijgen in de vergeten doelgroep "de Mantelzorgers".

Kent u iemand die niet op de voorgrond treed maar jaren dag in dag uit of wekelijks vele uren voor iemand zorgt ? Dit kan haar/zijn vrouw of man zijn, kind, vader, moeder of buurman etc.  Geef haar of hem op voor een ontbijtje. Een team vrijwilligers uit de Gemeente Voorst bezorgen al deze ontbijtjes 's ochtends bij de mantelzorger thuis. 

Wil je ook graag meehelpen op deze gezellige ochtend met het klaarmaken van alle ontbijtjes het koken van de eitjes en het smeren van de broodjes? Of weet jij een mantezorger die een ontbijtje verdiend? Meld dit bij ons dorpscontactpersoon per mail: dorpscontactpersoon@terwolde.net   

188178

1752x

                                                                                                                                                                                            

                

 

  

 

 

 

  

 

 

 

© 2020 Dorpsbelangen Terwolde. All Rights Reserved.