Herbouw molen Terwolde

In de avond van 30 augustus 2015 barstte er een noodweer los boven Terwolde en omstreken. In de nacht van 31 augustus werden de inwoners opgeschrikt door enkele stevige inslagen.

Om 04:06 uur ging de pieper voor een 'Brand Bijeenkomst' aan de Twelloseweg. Tijdens het aanrijden naar de kazerne was er al een grote oranje toren zichtbaar voor de meesten van ons. Tijdens het omkleden op de kazerne werd duidelijk dat het om 'de Mölle' ging. Bij aankomst stond de molen al volledig 'in de Gloria'. Om 04:33 uur stortte de constructie in. Voor de tweede keer in de geschiedenis van Terwolde brandde haar molen af.

In Terwolde zijn lokale aannemers begonnen aan de herbouw van molen De Ooievaar. Eind december moet de herbouw klaar zijn en moet de molen weer draaien.

De plaatselijke aannemer Teddy Groters doet het metselwerk en dat is heel anders dan een gewone woning. 'Er gaan op een muur van 3 meter hoog in dit achtkant maar liefst 30.000 stenen doorheen. Terwijl bij een normale vrijstaande woning we zo'n 11.000 stenen vermetselen.' Dat komt doordat de muren van de molen maar liefst 55 tot 65 cm dik moeten worden vanwege de stabiliteit. Groters is trots dat hij deze klus mag doen. 'Het is een enorme eer.'

              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2019 Dorpsbelangen Terwolde. All Rights Reserved.